semua Kategori

Berita syarikat

Laman Utama>Berita>Berita syarikat

Apakah Perbezaan Antara Pengacuan Blow dan Pallet Pengacuan Suntikan?

Masa: 2023-05-06 Hits: 13

Meniup cetakan pallet adalah produk hangat tahun ini. Apa itu? Apakah kelebihan pallet acuan Blow. Jom tahu lebih lanjut.

Jenis palet mengikut bahan:
◆ Palet kayu
◆ Palet keluli
◆ Palet plastik

Palet plastik mempunyai dua jenis:
■ Pallet suntikan
■ Pallet Beracuan Tiupan

Pengacuan tamparan plastik palet, jenis yang berbeza mengikut aplikasi:
● Palet sembilan penjuru satu sisi
● Palet dua muka
● Penutup kotak pusing ganti

gambar-1

Palet kayu
Palet kayu diperbuat daripada bahan kayu atau buluh.
Spesifikasi palet kayu adalah kompleks. Spesifikasi semasa terutamanya disesuaikan oleh pengguna mengikut spesifikasi produk mereka sendiri.

gambar-2

Palet keluli
Palet keluli biasanya diperbuat daripada keluli tahan karat, yang kebanyakannya digunakan untuk meletakkan barang yang tidak kerap bergerak.
Tidak terdapat banyak spesifikasi palet keluli, tertumpu dalam 2-3 dimensi, yang digunakan terutamanya dalam pelabuhan dan dok yang memerlukan berat menanggung beban yang agak tinggi bagi palet.

gambar-3

Palet plastik
Palet plastik kebanyakannya digunakan dalam industri perkhidmatan kerana teksturnya yang lebih ringan, penggunaan yang mudah dan fungsi tidak licin. Terdapat banyak jenis palet plastik. Pelaburan peralatan & acuan pallet pengacuan suntikan agak tinggi. Pelaburan peralatan palet pengacuan tamparan & kos acuan lebih rendah.

gambar-4

Kelebihan dan kekurangan palet acuan tamparan dan palet acuan suntikan:

Ⅰ. Pelaburan peralatan: Contohnya, palet sembilan penjuru 1000*1200*150mm, mesin pengacuan suntikan & peralatan acuan adalah kira-kira 4 juta RMB; mesin pengacuan tamparan & acuan dilaburkan kira-kira 1.5 juta RMB.

Ⅱ. Keperluan bahan mentah: mesin pengacuan suntikan tidak meminta bahan standard yang tinggi, bahan kitar semula dan bahan tambahan boleh ditambah; mesin pengacuan tamparan memerlukan bahan mentah tahap tinggi, perlu menggunakan bahan kitar semula yang dihancurkan atau bahan pelet.

Ⅲ. Input manual: Memandangkan palet acuan tamparan menghasilkan denyar penuh, denyar setiap produk (kira-kira 40-50% daripada jumlah berat produk) perlu dipangkas.

gambar-5

Ⅳ. Kecekapan pengeluaran: Contohnya, 1000*1200*150mm 10KG palet sembilan penjuru, masa kitaran satu palet acuan tamparan ialah 120-140 S, dan masa untuk satu palet suntikan ialah 140-160 saat.

Ⅴ. Disebabkan oleh proses penyemperitan, palet acuan tamparan mempunyai keliatan yang baik dan jangka hayat yang lebih lama daripada palet acuan suntikan semasa digunakan. Ketegaran produk palet acuan tamparan adalah lebih rendah. Walaupun ketegaran palet acuan boleh dipertingkatkan dengan menambahkan agen penguat.

gambar-6

Kumpulan JWELL: Pengalaman Lebih 24 tahun dalam Industri Penyemperitan. No.1 Terbesar Extruder plastik Pembekal di China.

Mesin Pengacuan Tiupan Pallet Muka Tunggal JWZ-BM500/1000

Mesin Pengacuan Tiupan Pallet Dua Muka JWZ-BM2000/2000F

Pallet acuan tiupan, Kapasiti tinggi, kekuatan hign, kos mesin yang rendah.

Sila hubungi saya, jika berminat.

DAI KANG E-mel: [e-mel dilindungi]

Tel/Wechat/WhatsApp :+86 158 0622 8366